HTML

Eredmények

Hoopswave

NBA. Szubjektív. Kérdés, óhaj, sóhaj? Küldd ide: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • OrulunkVincent?: a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hane... (2009.11.09. 15:36) Plusz-Mínusz
  • Hatványpatkány: A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt. Most 3 orlandoi ... (2009.06.09. 21:32) Döntő 1. mérkőzés - liveblogging
  • kalna: azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűe... (2009.05.09. 14:50) Két sima, két fordított
  • hulk: Ó az már történelem, bár ha tavaly követted a rájátszást és a Boston „menetelését”, akkor azt is m... (2009.05.04. 17:51) Ki állítja meg a Lakers-t?
  • greggrant: @Gaboca: Pedig Rodman 169 playoff meccsen dobott összesen 7 hármast :) (2009.04.23. 13:58) A jószívű óriás nem int az ujjával többé

Címkék

2009 2010 szezon (1) 76ers (9) allen iverson (2) andrew bogut (1) antoine wright (1) ariza (1) átigazolás (1) augustin (1) bball.hu (10) beasley (2) billups (2) bírók (4) blazers (7) bobcats (2) brad miller (1) brandon roy (1) brook lopez (1) bryant (3) bucks (4) bulls (6) carmelo anthony (2) cavaliers (16) celtics (16) chalmers (1) chris paul (1) clippers (2) college basketball (1) derek fisher (1) dikembe mutombo (1) dirk nowitzki (1) döntő (5) don nelson (1) draft (4) dwight howard (3) eddie house (1) eric gordon (1) finley (1) flagrant foul (2) gallinari (1) garnett (1) grizzlies (1) hawks (7) heat (15) hornets (7) injury (5) isiah thomas (2) iverson (1) jamaal tinsley (1) jameer nelson (1) jazz (6) joe alexander (1) joe dumars (1) kevin love (1) kings (4) knicks (2) kobe bryant (1) lakers (16) league pass (4) lebron james (3) live (1) luis scola (1) magic (16) marbury (2) mavericks (10) mayo (1) microfracture (1) monta ellis (1) mvp (2) nba (3) nba.com (1) ncaa (1) nets (2) nuggets (11) oden (1) odom (1) oneal (1) pacers (2) pau gasol (1) pierce (1) pistons (10) playoffs (17) raef lafrentz (1) rafer alston (2) rájátszás (17) rajon rondo (1) raptors (2) rockets (10) ron artest (2) rookie (3) rose (1) rudy fernandez (1) run and gun (1) samuel dalembert (1) sérülés (4) sérülések (1) shaq (1) slam (8) slamonline.hu (8) spurs (10) stephen jackson (1) stu jackson (1) suns (5) szabályok (1) tanking (1) thunder (2) trade (3) trade deadline (1) újonc (3) válság (2) vitatott ítélet (3) wade (4) warriors (3) westbrook (1) wizards (3) wolves (1) Címkefelhő

Plusz-Mínusz

2009.11.09. 11:03 greggrant

 

Majdnem két hét telt el már el a szezonból, ideje egy kis számvetésnek, mely csapatok teljesítettek eddig az elvárások alatt vagy felett. Kezdjünk a rosszal.
A Cavaliers nehezen tudja integrálni Shaq-et a támadójátékába, és ez három vereséget eredményezett eddig – ebből kettő otthon. Mondhatni, hogy jelentős visszalépés a tavalyi szezonhoz képest… Delonte West fejben még mindig nincs rendben, és elég rövid a Cavs kispadja – főleg guard-ok terén – ahhoz, hogy ezt elviselje a csapat. Persze még így is .500 felett vannak, tehát nagy gond nincs Clevelandben.
A Washington gondjaiért könnyű felelőst találni: a sérülések idén is keményen sújtják a csapatot. Egyelőre se Jamison, se Mike Miller nem áll Flip Saunders rendelkezésére, nem csoda hát, hogy 2-4-gyel állnak. Vajon véget ér valamikor a vesszőfutásuk? Sima playoff-résztvevők papíron. Ja igen, egyelőre csak ott.
A Spurs mindhárom idegenbeli meccsét elvesztette eddig, és a ligaátlagot nézve elég sok pontot is kapnak – legalábbis az előző szezonbeli önmagukhoz képest. Jó jel a szurkolóiknak, hogy Richard Jefferson legalább kezd magára találni, rossz, hogy Tony Parker várhatóan ki kell hagyjon egy hetet.
Miután a San Antoniot magabiztosan verték, talán úgy gondolták Salt Lake City-ben, hogy sínen lesznek. Erre jött egy nagy ébresztő pofon a Kevin Martint nélkülöző Kings-től, méghozzá otthon. Teljesen inkonzekvens teljesítményt nyújtanak eddig, nagyon sok kapott ponttal. Se Boozer, se Millsap nem nyújtott eddig kimagaslót, pedig együtt húszmillióba kerülnek.
Különdíjas a New Orleans csapata ebben a kategóriában a lélektelen játékuk miatt. Kivételt képez a Dallas elleni győzelmük, ami előtt Byron Scott leordította a csapat fejét, illetve Chris Paul, aki mindent megtesz, de a kosárlabda csapatjáték, kellene mellé még négy ember a pályára, aki fejben is ott van. Az már az előző szezon rájátszásában teljesen nyilvánvaló volt, hogy a csapat a pokolba kívánja a vezetőedzőjét, és ez idén sincs másképp.
 
Az eminensek közül meglepően jól kezdett a Milwaukee, az újonc Brandon Jennings-szel a karmesteri szerepkörben. Eddig is tudni lehetett Scott Skiles-ról, hogy jól megtanítja a csapatait védekezni, aminek újabb bizonyítékát adta azzal, hogy a Bucks a második legkevesebb pontot kapta eddig meccsenként. Az viszont szokatlan tőle, hogy egy újoncban ilyen szinten megbízzon, mint Jennings-ben. Eddig bejött, bár meg lennék lepve, ha ez a gyengécske támadójáték messzire vinné őket.
A másik meglepően jól teljesítő keleti csapat, amely szintén elsősorban a védekezésére épít: a Miami Heat. A Denver elleni győzelmükkel ráadásul azt is megmutatták, hogy akkor is képesek jó teljesítményre, ha Wade-nek épp kevésbé megy. Jermaine O’Neal egész jól teljesít eddig, csak mindig ott a félelem, hogy újra megsérül. Akkor pedig bajban lesznek, mert centerposzton elég rövid a kispad. Addig is, szép munka ez az 5-1. Plusz, Beasley-ben még mindig több van, mint amennyit eddig mutatott. Vajon látunk-e tőle többet, méghozzá konzisztensen?

Nyugaton az igazi meglepetést a Phoenix szolgáltatja, amely épp a bejegyzés írása közben verte meg a Wizards-t idegenben a nagy keleti parti túrája negyedik állomásán. Korábban legyőzték már a Miamit és a Bostont, valamint egyetlen vereségüket Orlandoban szenvedték el. Ez a teljesítmény több tényezőnek is köszönhető: Jason Richardson beilleszkedett a csapatba, és eddig szórja a hármasokat. A kispad sokat fejlődött tavalyhoz képest, és most már éles helyzetben is lehet rájuk számítani – gondolok itt főleg Dragic-ra, aki Nash-nek spórolhat értékes pihenőidőt. És van egy centerük, aki mintha a run-and-gun-ra termett volna: Channing Frye, aki hét meccs alatt dobott eddig annyi hármast, mint az eddigi négy szezonja során összesen, szám szerint 20 darabot. Ez még egy guardtól is szép, nemhogy egy centertől! Az egyetlen kivetnivaló a csapat teljesítményében a büntetőszázalék, ugyanis az nem több, mint 68,1%. Ehhez képest pedig hármasról 46,5%-kal tüzelnek. Vajon a hármasok terén szerencsések, vagy a büntetőknél pechesek? Az erre adott válasz nagyban befolyásolja, hogyan is folytatódik majd a szezonjuk.

(másodközlés a slamonline.hu -ról)

1 komment

Címkék: jazz slam heat wizards spurs cavaliers bucks suns slamonline.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hoopswave.blog.hu/api/trackback/id/tr461511072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 15:36:17

a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hanem azért mert évek óta a legjobbak között vannak. remélem összeszedi magát mindenki és beindul a győzelmi széria is. különbenis shaq már túl van a fénykorán, de azért jó szolgálatot tehet. mindenesetre nem rá kéne építkezni!
süti beállítások módosítása