HTML

Eredmények

Hoopswave

NBA. Szubjektív. Kérdés, óhaj, sóhaj? Küldd ide: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • OrulunkVincent?: a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hane... (2009.11.09. 15:36) Plusz-Mínusz
  • Hatványpatkány: A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt. Most 3 orlandoi ... (2009.06.09. 21:32) Döntő 1. mérkőzés - liveblogging
  • kalna: azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűe... (2009.05.09. 14:50) Két sima, két fordított
  • hulk: Ó az már történelem, bár ha tavaly követted a rájátszást és a Boston „menetelését”, akkor azt is m... (2009.05.04. 17:51) Ki állítja meg a Lakers-t?
  • greggrant: @Gaboca: Pedig Rodman 169 playoff meccsen dobott összesen 7 hármast :) (2009.04.23. 13:58) A jószívű óriás nem int az ujjával többé

Címkék

2009 2010 szezon (1) 76ers (9) allen iverson (2) andrew bogut (1) antoine wright (1) ariza (1) átigazolás (1) augustin (1) bball.hu (10) beasley (2) billups (2) bírók (4) blazers (7) bobcats (2) brad miller (1) brandon roy (1) brook lopez (1) bryant (3) bucks (4) bulls (6) carmelo anthony (2) cavaliers (16) celtics (16) chalmers (1) chris paul (1) clippers (2) college basketball (1) derek fisher (1) dikembe mutombo (1) dirk nowitzki (1) döntő (5) don nelson (1) draft (4) dwight howard (3) eddie house (1) eric gordon (1) finley (1) flagrant foul (2) gallinari (1) garnett (1) grizzlies (1) hawks (7) heat (15) hornets (7) injury (5) isiah thomas (2) iverson (1) jamaal tinsley (1) jameer nelson (1) jazz (6) joe alexander (1) joe dumars (1) kevin love (1) kings (4) knicks (2) kobe bryant (1) lakers (16) league pass (4) lebron james (3) live (1) luis scola (1) magic (16) marbury (2) mavericks (10) mayo (1) microfracture (1) monta ellis (1) mvp (2) nba (3) nba.com (1) ncaa (1) nets (2) nuggets (11) oden (1) odom (1) oneal (1) pacers (2) pau gasol (1) pierce (1) pistons (10) playoffs (17) raef lafrentz (1) rafer alston (2) rájátszás (17) rajon rondo (1) raptors (2) rockets (10) ron artest (2) rookie (3) rose (1) rudy fernandez (1) run and gun (1) samuel dalembert (1) sérülés (4) sérülések (1) shaq (1) slam (8) slamonline.hu (8) spurs (10) stephen jackson (1) stu jackson (1) suns (5) szabályok (1) tanking (1) thunder (2) trade (3) trade deadline (1) újonc (3) válság (2) vitatott ítélet (3) wade (4) warriors (3) westbrook (1) wizards (3) wolves (1) Címkefelhő

Döntő 1. mérkőzés - liveblogging

2009.06.05. 02:50 greggrant

Hamarosan kezdődik az NBA nagydöntő első mérkőzése a Los Angeles-i Staples Centerben. Frissítsetek gyakran, hogy lássátok a legutóbbi bejegyzést ebben a posztban.

A legfrissebb hírek szerint Nelson mégis ott lesz az Orlando kispadján, bevetésre készen. - http://sports.espn.go.com/nba/playoffs/2009/news/story?id=4231546

Az Orlando vezetheti az első támadást.

Viszont Bynum szerzi az első pontokat a Lakers-nek Gasol passzából

Turkoglu a meccs első hármasával, amire újabb Bynum kosár a válasz.

Eddig láttunk a Magic-től hármast és Howard-kosarat is, megvolt az in-and-out játék

Bynummal úgy tűnik, vért itattak, mert már 6 pontnál jár. 10-9, Lakers, 4 perccel kezdés után

Bynum: 3/3 6 pontért, 4 lepattanóval, amikor 5:30 van hátra az első negyedből - és most dobhat két büntetőt is az első időkérés után

A másik oldalon Turkoglu tűnik jó formában lévőnek, már 7 pontnál jár.

A lepattanóknál eddig a Lakers vezet 10-5-re, és most már a meccsben is, 20-16-ra.

Bynum-nak megvan a második személyije is, amikor 3:14 van még hátra a negyedből. Howard pedig 3/4 eddig a vonalról

Howardnak is megvan a második személyije egy rossz bírói döntés után. Ez nem volt támadófault, mivel Gasol mozgott közben. 

A bírók úgy tűnik, hogy nem nagyon engedik a kemény játékot, a kis faultokat is befújják. 

A negyed végén 22-24 a Magic javára.

Bryant csak 3/9 a mezőnyből és Gasol 2/6. Ha nincs Bynum, gondban lenne a Lakers. Ennél több kell a két sztártól. A másik oldalon Lewis csak büntetőből talált be eddig, de ő általában a második negyedre melegszik csak be. A csapatok nem dobnak túl jól, a Magic csak 40%-kal, a Lakers 43,5%-kal céloz a mezőnyből.

Nelson kezdi a második negyedet a Magic-nél, és rögtön egy szép gólpassz.

Két gólpassz...

Az eladott labdákban a Lakers vezet, 4-1-re. Pietrus eddig nem talált még be a mezőnyből: 0/4, egy homállyal.

Lehet, hogy hamarosan kénytelen leszek felülvizsgálni a Nelsonnal kapcsolatos álláspontomat. Igazi energiabomba volt a kispadról beszállva a második negyed első három percében: 2 pont, 3 gólpassz eddig. 28-33, Magic.

Luke Walton büntet! 6 pont a neve mellett, és mindet az embere mellől érte el, megharcolva értük. Pedig Lee és Pietrus álltak vele szemben.

10-0-ás Lakers-roham, Bryant vezetésével.

Nelson az első három perc óta nem igazán találja a ritmust, főleg védekezésben. A Magic váltásai nem elég jók, mióta ő a pályán van.

1 perc van hátra a negyedből, és 49-41 a Lakers-nek. 

Odom keményen harcol ma a lepattanókért, mint ahogy az egész Los Angeles-i csapat. Az egyik kulcsa lehet ez a mérkőzésnek.

53-43 a félidőben a hazai csapatnak. A Lakers guardjai kifejezetten jók, Fisher 4/5 a mezőnyből, míg Bryant a gyengébb első negyed után már 18 pontnál, 4 lepattanónál és 6 gólpassznál tart, míg a dobószázaléka is 50%-ra kúszott fel.

A Lakers minden csapatmutatóban jobb: 24-17 a lepattanók, 12-6 a gólpasszok terén, és sokkal-sokkal jobban dobnak: 52%-kal a Magic 36%-ával szemben. Pietrus 1/6 és Lewis 1/5 eddig. A Lakers ellenőrzés alatt tartja Howard-ot, aki csak 8 pontnál jár, 4 mezőnykísérletből - a büntetőket 6/8-cal dobja, amire szüksége is lesz, mivel a hazaiak úgy tűnik, inkább faultolják, minthogy hagyják kosárra dobni. A másik oldalon Gasol sem találja a ritmust; csak 6 pont és 3 lepattanó a neve mellett.

Az, hogy nem nagyobb a különbség a két csapat között, annak köszönhető, hogy a Magic nagy becsben tartja a labdát: mindössze 3 labdaeladás volt részükről eddig. Ahhoz, hogy bármi keresnivalójuk legyen, egyszerűen be kéne dobniuk a helyzeteiket. Talán Pietrus-nak vissza kellene váltania a Kobe-cipőkre, hogy betaláljon. Az viszont biztos, hogy Nelson nem jétszhat ennyit, mert még nem áll készen. A Magic pick-and-rollja nem működik igazán vele, és védekezésben pedig Fisher egyszerűen megöli.

A Lakers két forward-cseréje nagyon bejött eddig, Walton és Odom is energikusan, határozottan játszanak.

Bryant rögtön két kosárral kezdi a harmadik negyedet. Nem akar kétséget hagyni afelől, ki is nyeri a mai meccset.

Hoppá, Bynum máris összeszedte a negyedik faultját, amikor még több, mint kilenc perc van a negyedből.

Az milyen, hogy három perccel a negyed kezdete után érnek vissza csak a nézők a helyükre? A háttérben elég nagy a mozgás.

61-50, Lakers, 7:30-cal a negyed vége előtt. A bírók továbbra is befújják az apró szabálytalanságokat is.

Kobe! 27 pont, és ha így folytatja, akkor bőven 40 fölött lesz, akárcsak LeBron a Magic ellen. A különbség, hogy neki a csapattársai is termelnek rendesen.

Ahogy Alston dob a mezőnyből, akár jöhet is vissza Nelson. Legalább ritmusba lendülne.

Orlando időkérés, amikor 18 pontosra hízik a Lakers előnye. Amilyen koncentráltak a hazaiak, nem nagyon fogják ezt kiengedni a kezükből, még ha másfél negyed hátra is van a meccsből.

Az Orlando szétesett, teljesen ötlettelennek tűnnek most, hogy nem jönnek be a dobások. Bryantet ráadásul nem tudják tartani, 34 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz - 0 labdaeladás!

A Lakers védekezése nagyon jó, mindenki hatalmas energiákat mozgósít. Úgy tűnik, mintha még azokra a dobásokra is odaérnének, amelyek zavartalannak látszanak. Emiatt a Magic üres dobóhelyzetek tömegét rontja el, mert elsietik a dobásaikat.

82-58 a harmadik negyed végén. Innen már csak elvesztheti a meccset a Lakers, az Orlando nem nyerhet.

85-60, tíz perccel a vége előtt. Gasol szép csendben összeszedett 14 pontot. Nagyon nem lehetett pedig észrevenni, de hasznosan játszott, háttérbe vonulva.

A Magic játékosainak mozgásán látszik, hogy nem hisznek már a győzelemben. Mondjuk meg tudom érteni, szerintem nincs olyan, aki hinne még benne ebben a pillanatban. 88-62, amikor kilenc perc van hátra.

Stan Van Gundy a Magic játékosoknak: "Nem így szoktunk játszani; játszzunk rendesen. Fel a fejekkel!" Hát, tényleg nem szoktak 31%-kal dobni a mezőnyből.

Már mindkét csapat arra vár, hogy vége legyen ennek a meccsnek, senki nem összpontosít már.

A második negyed elejétől kezdve, ahogy Kobe-nak elkezdtek bejönni a dobások, nem volt megállás. A Magic pedig egyre jobban elvesztette a hitét a dobásokban, ahogy egyre több maradt ki. Most már csak 29%-on állnak, borzalmas. Még akkor is kihagyják, ha senki nem zavarja őket.

Pietrus kapta össze egyedül magát a 0/5-ös ezdés után, most 5/11, 13 pontért.

A Lakers nem bízhatja el magát ezután a meccs után, mert a Magic nem fog még egyszer ilyen rosszul dobni.

Phil Jackson nagyon jól szervezte meg a védekezését: Howard nem tudott jó lehetőségeket kialakítani magának. A segítség jött időben, Superman pedig hiába passzolta ki jól a labdát a kinti dobóknak, azok igen ritkán találtak be. 1 gólpassz van Howard neve mellett, de lehetett volna 5-6 is.

100-75 a vége, megérdemelt Lakers-győzelem, Bryant 40 pontjával, nagyszerű védekezéssel és nagyon gyenge Magic-dobóteljesítménnyel. A lepattanócsatát is simán nyerte a Lakers, 55-41. Bynum, Gasol és Odom 31 leeső labdát szedtek össze. A dobószázalékok terén 46,1%-29,9% lett a végső arány. Az egyetlen mutató, ahol a magic volt a jobb, a büntetők kiharcolása volt: 29-et dobhattak a Lakers 18-ával szemben. Talán ezen a téren lehet még javítania a hazaiaknak a második mérkőzésre.

Nem kétlem, hogy ennél csak szorosabb lesz a következő meccs, de a Lakers nagyon meggyőző volt eddig. A kihívás számukra most az, hogy fenntartsák ezt a színvonalat - ez eddig nem ment nekik az idei rájátszásban.

1 komment

Címkék: live döntő magic lakers rájátszás playoffs league pass

A bejegyzés trackback címe:

https://hoopswave.blog.hu/api/trackback/id/tr21160596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatványpatkány 2009.06.09. 21:32:02

A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt.
Most 3 orlandoi party jön, és annak ellenére, hogy az alapszakaszban a Magic 2-0-ra lenyomta a Lakerst, én biztos vagyok, hogy a LAL megnyer a Magic otthonában egy meccset -- a playoffban ezt bárkivel meg tudták eddig csinálni. És bajnokok lesznek, amit meg is érdemelnek, mert évek óta a liga egyik legjobb csapata. ...Mondom én, a James-Cavs drukker.
HA mégsem, és ennyire benéztem volna (sok drukkerrel és szakértővel együtt) mind a Cleveland, mind a Lakers esélyeit előzetesen a bajnoki címre, akkor viszont a Magic vaskosan megérdemli majd a Gyűrűt.
Egy Gyűrű mind felett... :)
süti beállítások módosítása