HTML

Eredmények

Hoopswave

NBA. Szubjektív. Kérdés, óhaj, sóhaj? Küldd ide: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • OrulunkVincent?: a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hane... (2009.11.09. 15:36) Plusz-Mínusz
  • Hatványpatkány: A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt. Most 3 orlandoi ... (2009.06.09. 21:32) Döntő 1. mérkőzés - liveblogging
  • kalna: azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűe... (2009.05.09. 14:50) Két sima, két fordított
  • hulk: Ó az már történelem, bár ha tavaly követted a rájátszást és a Boston „menetelését”, akkor azt is m... (2009.05.04. 17:51) Ki állítja meg a Lakers-t?
  • greggrant: @Gaboca: Pedig Rodman 169 playoff meccsen dobott összesen 7 hármast :) (2009.04.23. 13:58) A jószívű óriás nem int az ujjával többé

Címkék

2009 2010 szezon (1) 76ers (9) allen iverson (2) andrew bogut (1) antoine wright (1) ariza (1) átigazolás (1) augustin (1) bball.hu (10) beasley (2) billups (2) bírók (4) blazers (7) bobcats (2) brad miller (1) brandon roy (1) brook lopez (1) bryant (3) bucks (4) bulls (6) carmelo anthony (2) cavaliers (16) celtics (16) chalmers (1) chris paul (1) clippers (2) college basketball (1) derek fisher (1) dikembe mutombo (1) dirk nowitzki (1) döntő (5) don nelson (1) draft (4) dwight howard (3) eddie house (1) eric gordon (1) finley (1) flagrant foul (2) gallinari (1) garnett (1) grizzlies (1) hawks (7) heat (15) hornets (7) injury (5) isiah thomas (2) iverson (1) jamaal tinsley (1) jameer nelson (1) jazz (6) joe alexander (1) joe dumars (1) kevin love (1) kings (4) knicks (2) kobe bryant (1) lakers (16) league pass (4) lebron james (3) live (1) luis scola (1) magic (16) marbury (2) mavericks (10) mayo (1) microfracture (1) monta ellis (1) mvp (2) nba (3) nba.com (1) ncaa (1) nets (2) nuggets (11) oden (1) odom (1) oneal (1) pacers (2) pau gasol (1) pierce (1) pistons (10) playoffs (17) raef lafrentz (1) rafer alston (2) rájátszás (17) rajon rondo (1) raptors (2) rockets (10) ron artest (2) rookie (3) rose (1) rudy fernandez (1) run and gun (1) samuel dalembert (1) sérülés (4) sérülések (1) shaq (1) slam (8) slamonline.hu (8) spurs (10) stephen jackson (1) stu jackson (1) suns (5) szabályok (1) tanking (1) thunder (2) trade (3) trade deadline (1) újonc (3) válság (2) vitatott ítélet (3) wade (4) warriors (3) westbrook (1) wizards (3) wolves (1) Címkefelhő

Két sima, két fordított

2009.05.08. 14:02 greggrant

Ideje egy újabb playoff update-nek, most hogy a csapatok épp az alacsonyabban rangsorolt csapatokhoz utaznak. A négy konferencia-elődöntőből kettőben sikerült a hazai csapatnak viszonylag könnyedén magánál tartania a pályaelőnyt, de a másik kettő annál érdekesebb momentumokat produkál. Főleg, mert néhány játékos eltiltás miatt nem játszhat a következő meccsen.

Cleveland – Atlanta

Ez a legegyszerűbb párosítás: LeBron még egy fokkal jobb, mint az alapszakaszban, a csapattársak is jól játszanak, és a Cleveland két nagyon könnyed győzelemmel kezdett a második körben. A Hawks igen szárnyaszegetten játszik, túl sokat kivehetett belőlük a Miami elleni hét kemény meccs. Horford és Marvin Williams továbbra is sérült, valamint joe Johnson bokája is kifordult a második meccsen, bár szerinte ez nem fogja megakadályozni abban, hogy pályára lépjen a harmadikon. Idegenben egyszerűen borzalmas az Atlanta hozzáállása, biztosan a hazai pálya összes csúszós pontját ismerik, meg más anyagból lehet a gyűrű is, mert teljesen máshogy játszanak. A Cleveland-re az egyetlen veszélyt az elkényelmesedés jelenti: ha azt gondolják, hogy az Atlanta hazai pályán is hasonlóan fog játszani, akkor nagyot tévednek. Persze a Cavs még így is sokkal jobb, de talán egy meccset behúz az Atlanta odahaza. Talán...

Boston – Orlando

A Magic eddig egy félidőn keresztül nyújtott jó teljesítményt, aztán mintha elfelejtettek volna játszani. Erre még rátett egy lapáttal Rafer Alston, amikor meglegyintette Eddie House tarkóját, amiért a harmadik meccsen nem is kell majd megizzadnia. A csapattársaknak annál inkább: ki lesz az irányító? Vagy inkább: ki lesz a cseréje? Hiszen Anthony Johnson be tud épp ugrani, de mögötte senki sem bevethető. Lee és Alston hiányában itt a nagy esély a Boston számára, hogy rögtön visszavegye a pályaelőnyt, akárcsak a Chicago ellen. Az Orlando-nak egyetlen esélye, ha végre erőteljesen Howard-központúra építik a stratégiájukat, hiszen ha neki sikerül faultproblémába kergetnie a Boston magasembereit (ha hazai pályán nem sikerül, akkor sosem fog), akkor a backcourt-on összegyűjtött hátrányuk kiegyenlítődhet a frontcourt-on. A Boston sem lehet nyugodt, és nem csak Howard miatt: Eddie House nem hiszem, hogy még egyszer képes lesz ilyen lélegzetállítóan jó teljesítményre, és Pierce sem ébredt még fel ebben a szériában. Kinéz a hét meccs is ezen a párharcon, mert mindkét csapat teljesítménye eléggé ingadozó volt eddig a rájátszásban. Hogy melyik csapat fog végül nyerni, azt szinte lehetetlen megmondani.

L.A. Lakers – Houston

Megintcsak egy párharc, amelyik elég kemény csatát hoz, és aminek sérültek és eltiltottak a főszereplői. Jó, Kobe Bryant is, aki keményen megterhelte az ellenfél hálóját a második meccsen, de ezt nehéz távoli dobásokon keresztül tette. A Houston védelme, nevezetesen Artest és Battier, hosszú, kinti dobásokra kényszeríti Kobe-t, és ez 40 alatt fogja tartani a következő meccseken, mert nem lehet hosszútávon 60%-kal dobni kintről. Megoldást kellene találnia Phil Jackson-nek arra is, hogy a kiegészítő játékosok ne ijedjenek meg a Rockets védelmétől, mert eddig ők nem tettek eleget a győzelemért. Most pedig, hogy Fisher eltiltás miatt nem játszhat a következő meccsen, még többet kellene nyújtaniuk.

A másik oldalon Adelman sem alhat nyugodtan, mert a Lakers nagyon hatékonyan kikapcsolta Yao-t a támadásból, ez pedig jócskán megnehezíti a többiek dolgát. Von Wafer meg összeveszett edzőjével, a csapaton belüli feszültség pedig sosem jelent jót. A Lakers az eddigi két meccs alapján persze még így is jobbnak tűnik, hiába 1-1 az állás, és hiába a Rockets-é a pályaelőny. A harmadik meccs létfontosságú a Rockets szempontjából: ha a Fisher nélkül és a sérült Bynum-mal érkező Los Angeles-ieket nem tudják megverni, akkor nem is fognak több meccset nyerni a párharcban.

Denver – Dallas

Két sima denveri győzelem után a kérdés az, hogy ez mindössze a magaslati levegőnek volt-e köszönhető? Mindkét meccsen kipukkadt a Dallas a meccs végére, hibát hibára halmozva, míg a Nuggets képes volt még jobban összpontosítani ebben az időszakban. Denver 1 mérfölddel a tengerszint felett fekszik, és ez a magasság sok csapatnak gondot szokott okozni. Az ottaniak persze hozzá vannak ehhez szokva, és ez jelentős előnyt nyújt számukra. Félreértés ne essék, a Denver egy nagyon jó csapat, de ez a körülmény talán szerepet játszott abban, hogy a Dallas miért omlott össze a második meccs utolsó negyedében. Nowitzki minden magánéleti problémája ellenére magára talált a Mavs-ben, és 30 pont felett teljesít. Ez azonban kevés: Kidd-et lejátsza a pályáról Billups és Dampier sem tud mit kezdeni Nene-vel. Andersen pedig élete formájában védekezik, és a jelenléte meglehetős elrettentő erővel bír a Mavericks játékosai számára. Tovább súlyosbítja a Dallas aggodalmát, hogy jelenleg már egy rendben lévő bokája sincs Josh Howard-nak. Ez nagy nyomást helyez a Mavs frontcourt-jára, hiszen mégiscsak lépést kellene valahogy tartaniuk a gyors Nene-Kenyon Martin-Anthony hármassal. Nowitzki egyedül nem képes erre, ezért talán a vártnál könnyebb Nuggets siker néz ki ebben a párharcban.

 

(másodközlés a bball.hu -ról)

1 komment

Címkék: magic rockets lakers cavaliers mavericks hawks celtics nuggets rájátszás playoffs bball.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://hoopswave.blog.hu/api/trackback/id/tr861109867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalna · http://bball.hu/ 2009.05.09. 14:50:12

azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűen bivalyerős a Nuggets, főleg egy ilyen DAL ellen...Rockets-ért kár, LAL szurker vagyok, de sajnálom, hogy Dekének gyűrű nélkül kell visszavonulnia.
ha a sípmesterek nem akarnak mást, akkor hatmeccses csatában továbbmehetnek a floridaiak a címvédő ellen, míg a másik keleti elődöntőben a söprés sem lepne meg. jó kis írás, csak így tovább!
süti beállítások módosítása