HTML

Eredmények

Hoopswave

NBA. Szubjektív. Kérdés, óhaj, sóhaj? Küldd ide: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • OrulunkVincent?: a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hane... (2009.11.09. 15:36) Plusz-Mínusz
  • Hatványpatkány: A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt. Most 3 orlandoi ... (2009.06.09. 21:32) Döntő 1. mérkőzés - liveblogging
  • kalna: azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűe... (2009.05.09. 14:50) Két sima, két fordított
  • hulk: Ó az már történelem, bár ha tavaly követted a rájátszást és a Boston „menetelését”, akkor azt is m... (2009.05.04. 17:51) Ki állítja meg a Lakers-t?
  • greggrant: @Gaboca: Pedig Rodman 169 playoff meccsen dobott összesen 7 hármast :) (2009.04.23. 13:58) A jószívű óriás nem int az ujjával többé

Címkék

2009 2010 szezon (1) 76ers (9) allen iverson (2) andrew bogut (1) antoine wright (1) ariza (1) átigazolás (1) augustin (1) bball.hu (10) beasley (2) billups (2) bírók (4) blazers (7) bobcats (2) brad miller (1) brandon roy (1) brook lopez (1) bryant (3) bucks (4) bulls (6) carmelo anthony (2) cavaliers (16) celtics (16) chalmers (1) chris paul (1) clippers (2) college basketball (1) derek fisher (1) dikembe mutombo (1) dirk nowitzki (1) döntő (5) don nelson (1) draft (4) dwight howard (3) eddie house (1) eric gordon (1) finley (1) flagrant foul (2) gallinari (1) garnett (1) grizzlies (1) hawks (7) heat (15) hornets (7) injury (5) isiah thomas (2) iverson (1) jamaal tinsley (1) jameer nelson (1) jazz (6) joe alexander (1) joe dumars (1) kevin love (1) kings (4) knicks (2) kobe bryant (1) lakers (16) league pass (4) lebron james (3) live (1) luis scola (1) magic (16) marbury (2) mavericks (10) mayo (1) microfracture (1) monta ellis (1) mvp (2) nba (3) nba.com (1) ncaa (1) nets (2) nuggets (11) oden (1) odom (1) oneal (1) pacers (2) pau gasol (1) pierce (1) pistons (10) playoffs (17) raef lafrentz (1) rafer alston (2) rájátszás (17) rajon rondo (1) raptors (2) rockets (10) ron artest (2) rookie (3) rose (1) rudy fernandez (1) run and gun (1) samuel dalembert (1) sérülés (4) sérülések (1) shaq (1) slam (8) slamonline.hu (8) spurs (10) stephen jackson (1) stu jackson (1) suns (5) szabályok (1) tanking (1) thunder (2) trade (3) trade deadline (1) újonc (3) válság (2) vitatott ítélet (3) wade (4) warriors (3) westbrook (1) wizards (3) wolves (1) Címkefelhő

LeBron és a Yankees-sapka

2009.06.02. 13:07 greggrant

Hadd szögezzem le rögtön az elején: semmi bajom nem volt eddig LeBron James-szel, sőt, csodáltam azt a teljesítményt, amit a pályán nyújt estéről estére. Amit pedig a rájátszásban művelt, az egyszerűen lélegzetelállító volt. Kár, hogy ezt a nagyszerű élményt beárnyékolta a Cleveland-Orlando párharc hatodik, utolsó meccsének befejezése.

Amikor letelt az utolsó 12 perc is, James azonmód az öltöző felé vette az irányt. Semmi gratuláció az ellenfélnek, pedig a csapattársai mind odamentek, és sportemberhez méltóan viselkedtek. Elhiszem, hogy óriási csalódás a kiesés, hiszen a szezon másról sem szólt számára, mint a bajnoki címről. Tudom, hogy hiperkompetitív személyiség, és a győzelmen kívül más nem elfogadható számára. Ezek azonban nem jelentenek felmentést az ilyen viselkedésre. Az ESPN-nek adott interjújában Dwight Howard nehezen leplezte csalódottságát amiatt, hogy az olimpiai csapattársa nem gratulált neki a mérkőzés befejeztével. LeBront a csapattársai igyekeztek mentegetni, de erre nincs igazán mentség. Amit pedig már odahaza, Clevelandben nyilatkozott (mivel a meccs után nem lehetett őt elérni), az végképp nem méltó egy sportolóhoz: "Nehéz gratulálnom valakinek, aki éppen legyőzött. Egy győztes vagyok. Ez nem amiatt volt, mert rossz sportember vagyok, vagy ilyesmi. Ha valaki elver, nem fogsz neki gratulálni. Számomra ez értelmetlen. Versengő alkat vagyok. A küzdelem éltet. Nem értem, miért kellene odamennem, és kezet ráznom valakivel."

Hát, kedves LeBron, talán meg kellene tanulni veszíteni...

Na és az milyen, hogy New York Yankees baseball-sapkában áll ki nyilatkozni az újságírók elé pont akkor, amikor újra terítékre kerül a 2010-es átigazolási időszak?

Az idei Cleveland úgy lett felépítve, hogy képes legyen lehódítani a bajnoki címet. Ezért Danny Ferry összevásárolt pár olyan játékost is, akik hozzájárulnak ugyan egy csapat teljesítményéhez, de elég rossz szerződésekkel rendelkeznek (Ben Wallace, Mo Williams). Most kell ugyanis nyernie a Cavaliers-nek ahhoz, hogy maradásra bírják LeBront 2010 után is. Azon a nyáron jár le a jelenlegi szerződése, és rebesgetik, hogy New Yorkba megy majd utána, hiszen az egy nagyobb piac, amit a LeBron James-franchise jobban ki tud aknázni. Ez az Orlando elleni vereség a főcsoportdöntőben azt bizonyította, hogy mégsem sikerült a nyerő emberekkel körülvenni James-t, hiszen ő hiába teljesített emberfeletti számokat produkálva, a többiek messze elmaradtak az alapszakaszbeli produkciójuktól. Talán ez volt az oka, hogy LeBron leviharzott a pályáról.

Mindenesetre amikor arról kérdezték, hogy hogyan látja a jövőjét a Cavaliers-ben, hárítólag nyilatkozott: "[A vereség] nem fogja érinteni a jövőmet Clevelandben. (...) Szeretem a clevelandi szurkolókat. (...) Még nem gondolkoztam [a szerződés meghosszabbításán]. Most egy kis időt a kosárlabda nélkül fogok tölteni, nem fogok a szerződésen vagy a játékon gondolkodni, és kész. A családommal fogok kikapcsolódni, és majd akkor gondolok erre, ha eljön az ideje."

A fenti soroknak természetesen több olvasata is van. Ha szeretném, ez arról szól, hogy bízik a csapatban, a vereség ellenére továbbra is Cavs-mezben fog szerepelni. Vagy épp a New York-i sapka miatt: "ha nyertünk volna, akkor sem maradok itt, tehát tényleg nem érinti a közös jövőnket." Az utóbbit erősítheti a sapka, bár James köztudomásúan nagy Yankees-rajongó, amiért kapott már eleget a Cleveland-szurkolóktól. Mindenki döntse el maga, melyik verzió állhat közelebb a valósághoz.

Szólj hozzá!

Címkék: átigazolás trade cavaliers lebron james

A bejegyzés trackback címe:

https://hoopswave.blog.hu/api/trackback/id/tr781158944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása