HTML

Eredmények

Hoopswave

NBA. Szubjektív. Kérdés, óhaj, sóhaj? Küldd ide: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • OrulunkVincent?: a Clevelandet sajnálom... igazán megérdemelnék a jobb eredményeket. és nem shaq miatt mondom, hane... (2009.11.09. 15:36) Plusz-Mínusz
  • Hatványpatkány: A második meccs azért már jobban árnyalja a képet, nemde. Necces egy combat volt. Most 3 orlandoi ... (2009.06.09. 21:32) Döntő 1. mérkőzés - liveblogging
  • kalna: azért szerintem Denver városának tengerszint feletti magassága nem befolyásoló tényező...egyszerűe... (2009.05.09. 14:50) Két sima, két fordított
  • hulk: Ó az már történelem, bár ha tavaly követted a rájátszást és a Boston „menetelését”, akkor azt is m... (2009.05.04. 17:51) Ki állítja meg a Lakers-t?
  • greggrant: @Gaboca: Pedig Rodman 169 playoff meccsen dobott összesen 7 hármast :) (2009.04.23. 13:58) A jószívű óriás nem int az ujjával többé

Címkék

2009 2010 szezon (1) 76ers (9) allen iverson (2) andrew bogut (1) antoine wright (1) ariza (1) átigazolás (1) augustin (1) bball.hu (10) beasley (2) billups (2) bírók (4) blazers (7) bobcats (2) brad miller (1) brandon roy (1) brook lopez (1) bryant (3) bucks (4) bulls (6) carmelo anthony (2) cavaliers (16) celtics (16) chalmers (1) chris paul (1) clippers (2) college basketball (1) derek fisher (1) dikembe mutombo (1) dirk nowitzki (1) döntő (5) don nelson (1) draft (4) dwight howard (3) eddie house (1) eric gordon (1) finley (1) flagrant foul (2) gallinari (1) garnett (1) grizzlies (1) hawks (7) heat (15) hornets (7) injury (5) isiah thomas (2) iverson (1) jamaal tinsley (1) jameer nelson (1) jazz (6) joe alexander (1) joe dumars (1) kevin love (1) kings (4) knicks (2) kobe bryant (1) lakers (16) league pass (4) lebron james (3) live (1) luis scola (1) magic (16) marbury (2) mavericks (10) mayo (1) microfracture (1) monta ellis (1) mvp (2) nba (3) nba.com (1) ncaa (1) nets (2) nuggets (11) oden (1) odom (1) oneal (1) pacers (2) pau gasol (1) pierce (1) pistons (10) playoffs (17) raef lafrentz (1) rafer alston (2) rájátszás (17) rajon rondo (1) raptors (2) rockets (10) ron artest (2) rookie (3) rose (1) rudy fernandez (1) run and gun (1) samuel dalembert (1) sérülés (4) sérülések (1) shaq (1) slam (8) slamonline.hu (8) spurs (10) stephen jackson (1) stu jackson (1) suns (5) szabályok (1) tanking (1) thunder (2) trade (3) trade deadline (1) újonc (3) válság (2) vitatott ítélet (3) wade (4) warriors (3) westbrook (1) wizards (3) wolves (1) Címkefelhő

Vasárnapi meccsmaraton 2.

2009.03.23. 08:25 greggrant

Újabb vasárnap, újabb NBA-meccsek. Megint végigkövettem annyit, amennyit csak tudtam. Néhány észrevétel következik:

A Miami Detroit-i vendégszereplésével kezdődött az este, ahol Dwayne Wade megint nagyot alkotott. Sajátkezűleg tartotta a meccsben a Heat-et az első három és fél negyedben, majd a végén érkezett némi segítség is. Az utolsó Pistons támadásnál azonban könnyedén lehetett volna faultot fújni rá, amikor Stuckey-n védekezett. Meg tudom érteni Curry felháborodását Miami szurkolóként is. Ha a bírók kicsit szigorúbbak, könnyedén fújhattak volna egyet. Az viszont jó döntés volt, hogy D-Wade fogta Stuckey-t a meccs hajrájában, mert addig Chalmers nem bírta tartani. Az a nulla munka pedig, amit a Miami a palánkok alatt végzett az első három negyedben, nagyon aggasztó. Ilyen játékkal csak a több sérülttel rendelkező csapatok ellen lehet nyerni, mint amilyen most a Detroit is volt. Jeramine O'Neal-nek sürgősen össze kell kapnia magát, mert az nem állapot, hogy Kwame Brown is megveri egy az egyben. A konzisztencia teljes hiánya figyelhető meg a Miami-n (Wade-et kivéve): akár negyedről negyedre képesek D-League szintű csapatból jól védekező csapattá változni, és vissza. Beszédes mutató azonban, és jó jel a rájátszás előtt, hogy ha kell, akkor nagyon jól tudnak összpontosítani, mivel az 5 ponttal vagy kevesebbel eldőlt meccseken a mutatójuk 75%-os. Jó, ha van egy D-Wade a csapatban.

A texasi rangadó nagy izgalmakat hozott, újabb kétes fújásokkal a hajrában. Yao szabálytalan kosarat szerzett, amikor a vége felé besegített egy rossz dobást, ami még a gyűrűn táncolt, ennek ellenére a bírók megadták. A meccs csúcspontja az Artest vs. Bowen párharc volt. Az NBA két legpiszkosabban, legerőszakosabban (a rossz értelemben véve) játszó játékosa sajnos csak a harmadik negyedtől találkozott a pályán, de élvezet volt nézni, ahogy húzták-vonták egymást. Végre olyannal akadtak össze, aki méltó volt erre a bánásmódra. Scola szenzációs volt, ő nyerte meg a meccset a Houstonnak a remek helyezkedésével a pálya mindkét végén. Viszont nem hiszem, hogy tapasztalt irányító nélkül a Rockets messzire jutna a rájátszásban: se Brooks se Lowry nem volt igazán a helyzet magaslatán, amikor a meccs a hajrához érkezett. Az pedig egyértelműen nem jó megoldás, ha Artest játszik irányítót, magánál tartva a labdát és elönzőzve a támadásokat.

Közben át-átpillantottam a Thunder Minneapolis-i látogatására, ahol a vendégek esélyt sem hagytak a Wolves-nak. A végeredmény nem tükrözi azt a különbséget, ami az egész meccset jellemezte. A Thunder végig kezében tartotta a meccset, és csak a b-csapat volt az, ami felengedte a Wolves-t a végén. A Durant-Green-Krstic hármas elöl egyszerűen hengerelte a Wolves magasembereit. Ilyen játékkal jövőre van keresnivalója az Oklahoma City-nek akár a rájátszás közelében is.

A Cleveland-New Jersey meccs hasonló forgatókönyv szerint zajlott, azaz a vendégek rendesen elverték a házigazdákat, bár a végeredmény szorosabb meccset sejtet. Igaz, itt legalább a Nets küzdött a meccsen, nem úgy, mint a Wolves tette a Thunder ellen. James csak játszadozott az első negyedben, az első 10 percben nem kísérelt meg dobást, csak irányított. Joe Smith nagyon hasznos igazolás volt a Cavaliers-nek, elvégzi a piszkos munkát, amikor Varejao épp nincs pályán, és megbízható, ha a támadásokat kell segíteni.

A New Orleans szintén könnyedén nyert, mivel a Warriors teljes szervezetlenséget és nagyon rossz dobóformát mutatott. Nelson továbbra is rotációs rendszerben pihentet játékosokat, hogy az újoncok több lehetőséghez jussanak, ezúttal Biedrins és Crawford volt a sérültek listáján. A Hornets-nél szintén vannak sérültek, de ezen a meccsen kivételesen a cserék is hozzátettek a csapat teljesítményéhez. Persze ehhez kellett egy nagyon vékony Warriors fal középen: csupán Turiaf nem tudja tartani az ellenfél magasembereit, amit az is jelzett, hogy Hilton Armstrong és Ryan Bowen is ficánkolt ezen a meccsen. Pedig egyik sem túl veretes név.

A Sacramento folytatja a tanking-et, nulla ellenállást kifejtve a 76ers ellen. Úgy igazán nem éri meg felmenni a pályára, ha egy ütközést sem vállal fel senki a csapatból, mint azt a Sacramento tette, vagyis pontosabban szólva, nem tette. Meg is érdemlik, hogy idén lecsökkent nézőszám előtt jatsszanak. Veszteni lehet szépen, küzdve, mint a Warriors tette, bármilyen rosszul is játszottak, vagy csúnyán, feladva mindent, mint a Kings. Remélem, nem kapják meg az első választás jogát a draftlottón.

Szólj hozzá!

Címkék: wolves heat thunder nets warriors rockets spurs cavaliers kings hornets 76ers pistons league pass

A bejegyzés trackback címe:

https://hoopswave.blog.hu/api/trackback/id/tr461019374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása